2024. április 26. - Ervin

Művészeti napok Nagycenken

A Széchenyi-kastély hangulatához illő és a Reneszánsz Évhez kapcsolódó koncertek adják a Nagycenki Művészeti Napok programjának pilléreit; a tizedik, jubileumi rendezvényre augusztus 1.és 10. között várják a közönséget - mondta a fesztivált szervező Sonar
2008. július 21. hétfő 15:49 - Hírextra
Meizl Valéria tájékoztatása szerint a szokásokhoz híven ezúttal is képzőművészeti kiállítással nyílik a programsorozat: Szabó Béla erdélyi festőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők augusztus 1-től a Széchenyi István Emlékmúzeumban.

A következő napokban a kamaramuzsikáé lesz a főszerep. Haydn- és Csajkovszkij-művekkel lép fel az Akadémia Vonósnégyes augusztus 2-án. Három nappal később az Ewald Rézfúvós Kvintett ad koncertet egyebek között Purcell, Praetorius, Henderson és Farkas Antal műveiből.

Draskóczy Zoltán gitárművész szólóestjére augusztus 6-án kerül sor. Másnap Mozart és Dohnányi Ernő kamaraműveit szólaltatja meg Környei Zsófia hegedűn, Móré László brácsán, Maróth Bálint csellón.

Reneszánsz szerzők billentyűs és húros hangszerekre komponált műveiből játszik Rajnai Gábor és Sárosi Orsolya augusztus 8-án. Jandó Jenő zongoraművész lép fel Környei Zsófiával és Maróth Bálinttal augusztus 9-én Csajkovszkij: a-moll triójával.
A zenei programot néptáncest színesíti a kastélyszálló udvarán augusztus 3-án.

Különleges élményt ígér az augusztus 10-i záróesemény is, amelyen az Upanisad Jazz Együttes, Kövesi György pantomimművész, Pápai Erika és Mécs Károly színművészek adnak közös műsort.
A hangversenyeknek a kastélymúzeum, illetve a kastélyszálló különterme ad helyet.

A fesztivált pályázati forrásokból, továbbá civil egyesületek, vállalkozók és a helyi önkormányzat támogatásából valósítja meg az alapítvány - tette hozzá a kuratóriumi elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását