2024. április 19. - Emma

James Brown dollármilliókat érő hagyatéka

Közel egymillió dollárért (144 millió forint) kelt el pénteken New York-ban a Christie,s árverésén James Brown hagyatéka. "A soul-zene keresztapjának" nevezett, 2006 karácsonyán elhunyt énekes 320 egykori használati tárgyát és személyes emlékét adták el.
2008. július 19. szombat 17:00 - Hírextra

Eladásra került Brown mitikus Hammond-orgonája, amelyeken koncertjein instrumentális betétjeit játszotta és azok a rap-versek, amelyeket barátja, a legendás nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Muhammad Ali írt neki.


Harminckét ezer dollárt (4,6 millió forintot) ért Paul Schaffernek, a David Letterman Show zenei igazgatójának a muzsikus orvosi karkötője, amelyet állandóan magán viselt, mivel cukorbeteg volt és penicillin-allergiás. Huszonöt ezer dollárért (3,6 millió forint) vették meg azt a farmeröltözéket, rajta a "GfoS" (Godfather of Soul) felirattal, amelyet 1974. október 30-án viselte a Rumble In The Jungle című koncerten, amelyet Kinshasában, Zaire fővárosában adott Ali és George Foreman nevezetes világbajnoki mérkőzése előtt.


Szinte verekedtek a licitálók James Brown excentrikus színpadi öltözékeiért. A többségüket 5 ezer dollár (720 ezer forint) kikiáltási árról indították, de akadt olyan, amiért ennek tízszeresét adták.
James Brown családja az elmúlt napokban mindent elkövetett annak érdekében, hogy megakadályozza az árverést. A művész halála óta öröksége jogi viták sorozatának tárgya "széles családja" körében, gyermekei, volt feleségei és barátnői között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását