2024. május 16. - Mózes, Botond

A kisfiú meg az oroszlánok és a Fekete Péter

Márciusban két darab bemutatóját láthatják a nézők az idén 125. születésnapját ünneplő Szegedi Nemzeti Színházban - közölte Nagy László kommunikációs igazgató csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. február 21. csütörtök 13:56 - Hírextra

Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című zenés mesejátékát március 14-én mutatják be a Nagyszínházban, Eisemann Mihály Fekete Péter című operettjének premierje pedig egy héttel később lesz a Kisszínházban - mondta a szakember a teátrum márciusi műsoráról tartott sajtótájékoztatón.

A Szigfridet, a vén oroszlánt alakító Gáspár Tibor színművész szerint a szülőknek talán fontosabb, hogy lássák, Lázár Ervin a szeretettről és "a másikra való odafigyelésről" szóló darabját.

A Bal József rendezte előadás az egész családnak jó szórakozást ígér majd, bár a gyerekeknek talán könnyebb lesz érteniük azt, hogy a kisfiú és környezete miként éli meg az "oroszlánlátást" - fogalmazott Gáspár Tibor.

A Fekete Péter című operett zeneszerzője, Eisemann Mihály a harmincas években az élet koronázatlan császáraként írta fülbemászó dallamait, a felszabadulás után húsz évig nyomorban élt és teljesen elfelejtve halt meg - mondta Horváth Péter rendező.

Az 1943-ban írt, a hírhedten szerencsétlen fiatalember történetét elmesélő mű slágerekkel teli, szakmai szempontból komoly kihívást jelent - hangsúlyozta a művész.

A Szegedi Nemzeti Színházban márciusban a két bemutatóval együtt nyolc produkció összesen negyven előadásával várják a nézőket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását