2024. május 2. - Zsigmond

Hendrix hete? - videóval

Nehéz lenne figyelmen kívül hagyni az elmúlt napok jeleit: annyi hír jelent meg Jimi Hendrixről, hogy önkényesen akár Hendrix-hétnek is nyilváníthatnánk a mostanit. Azért ennyire messzire nem megyünk, de mai klipünket tőle választottuk.
2008. július 19. szombat 16:59 - paulson
Az egész úgy kezdődött, hogy Stepen Stills (Crosby, Stills, Nash and Young) nekilátott otthon a rendrakásnak. Valószínűleg, ha mi tennénk ugyanezt nem lelnék akkor kincsre mint ő: ugyanis Still eddig soha nem publikált Jimi Hendrix felvételre bukkant a „kacatok” közt.

Nem sokkal a fantasztikus hír után hallom, hogy árverésre bocsátják Hendrix 1965-ben készült Fender Stratocaster gitárját. Ezt gyújtotta fel 1967 márciusában a londoni Finsbury Astoria színházban koncertje végén. Talán senkit nem lep meg, hogy erre a relikviára is „rábukkantak” (igaz, még tavaly). Méghozzá nem más, mint Hendrix sajtóügynökének az unokaöccse. Szeptember 4-én lehet licitálni Hendrix gitárjára, amit 500 ezer fontra (145,6 millió forint) értékelt a londoni Fame Bureau aukciós ház.

Már tényleg nem ért váratlanul a tegnapi hír, hogy Jimi Hendrix figurája és két felvétele is szerepel a Guitar Hero című videojáték negyedik kiadásában.

Úgyhogy ez a nap a Hendrix rajongóké, nem is szaporítanám tovább a szót, jöjjön az „All along the Watchtower”! Élőben, mert úgy a legjobb.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását