2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hétszázmillió hátrányos helyzetű gyerekeknek

Idén a tavalyinál száz millió forinttal több, 700 millió forint uniós támogatás jut a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatására.
2008. július 18. péntek 18:24 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc több mint egy órát töltött a siófoki táborban, részt vett a gyerekek kézműves foglalkozásán és pingpongozott velük.

Sajtótájékoztatóján Hiller István elmondta: idén több mint nyolcezer hátrányos helyzetű gyermek nyaralhat hasonló táborokban, akik ilyen lehetőség nélkül nem jutnának el az ország legszebb vidékeire. A kedvezményezettek 40 százaléka különösen nehéz sorban felnövekvő, egy részük pedig sajtos nevelési igényű gyermek. Ezekre a táborozási lehetőségekre iskolák, pedagógusközösségek pályázhattak.

Hiller István szólt arról is, hogy a reneszánsz év jegyében az osztály- és tanulmányi kirándulásokhoz nyújtott 200 millió forintnyi költségvetési támogatás révén mintegy 48 ezer diák ismerkedhet meg az ország különböző emlékeivel, tájaival. A kormány 2003-tól külön programban fordít gondot a legnehezebb sorsú gyermekek étkezetésének támogatásra is - tette hozzá.

Lakatosné Török Andrea táborvezető az MTI-nek elmondta, a támogatott program keretében jelenleg Kisújszállás Móricz Zsigmond Gimnáziumából 35 diák táborozik Siófokon 50 sajátos nevelés igényű, szintén kisújszállási gyermekkel. A normál és sérült fiatalok közös táboroztatását integrációs céllal rendezték meg, ami a jelek szerint elérte a célját. A táborozóknak közös programokkal, mulatságokkal telik a nyaralása, az általuk viselt zöld nyakkendő az összetartozás jele. A tábor közel 9 millió forintos költségét a szállásadó állja, akinek utólag fizetik ki a pályázaton elnyert összeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását