2024. április 27. - Zita

A Minőségi Újságírásért-díj

Csapody Tamás és Sághy Erna kapta megosztva a Minőségi Újságírásért-díjat júniusban megjelent cikkéért.
2008. július 18. péntek 11:46 - Hírextra
Csapody Tamás - aki első alkalommal veheti át a Minőségi Újságírásért-díjat - írása Marányi Ede - vagyis "Fehér Antal" - 63 éve eltűnt, egykori bori táborparancsnok titokzatos életét és átváltozásait dolgozza fel. Az Átváltozások című cikk a Népszabadság június 7-i számában jelent meg.

Sághy Erna, a HVG újságírója az Árnyékvilág (HVG, 2008. június 28.) című cikkével érdemelte ki az elismerést. Az újságíró - aki negyedik alkalommal részesül az elismerésben - cikke a Szerencs környékén állami támogatásokból épült díszletházakról, illetve a nincstelen, kiszolgáltatott családok csaknem minden hatóság által ismert csalásba hajszolásáról szól.

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri - Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia és Weyer Balázs - csütörtöki találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj 2008. évi működését a PriceWaterhouseCoopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A megosztott díjjal oklevél és nettó 100-100 ezer forint pénzjutalom jár.

Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.minosegiujsagiras.hu honlapon.
A zsűri következő összejövetelét augusztus elején tartja, amikor a júliusban megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását