2024. április 29. - Péter

Újbuda új rendje

Éjszakánként több ezer fiatal szórakozik a Goldmann György téren kialakított két szórakozóhelyen. A környéken élők nyugalmát, de az fiatalok szórakozásukat is megzavarja azonban, hogy vannak, akik a szórakozást a randalírozással keverik össze. Az önkormán
2008. július 18. péntek 11:45 - Hírextra
A közterületek biztonsága

A rendőrség intézkedései : Július elsejétől folyamatos az éjszakai rendőri jelenlét. Heti hat napon keresztül éjszakánként a kerületi rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség rendőrei fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a szórakozóhelyek környékén, a parkban valamint a környező utcákban egészen szeptember végéig.

Az önkormányzat közbiztonsági intézkedései

Az újbudai közterület-felügyelet 4 közterület-felügyelővel és 7 kerületőrrel ellenőrzi a Goldmann György teret és a közvetlen környezetét. A munkában a kerületi polgárőrség is részt vállal. A Lágymányoson működő térfigyelő-kamerarendszer által lefedett területre nagyobb méretű figyelem felhívó táblákat helyezünk el, melyek tájékoztatják az arra haladókat, hogy az érintett területen megfigyelő rendszer működik. A kamerák képét a Bercsényi utcai központban követik, és az ott szolgálatot teljesítő rendőr rádión keresztül irányíthatja a rendőröket és a közterület-felügyelőket. Tervezzük a kamerarendszer bővítését is.

A Zöld Pardon főbejáratával szemben található erdős, parkos terület hatékony ellenőrzéséhez szükséges a megfelelő világítás, ezért a szórakozóhely üzemeltetője vállalta a terület megvilágítását.

Közlekedési szabálysértések visszaszorítása :Az önkormányzat közbenjárására a Zöld Pardon üzemeltetője a megfelelő engedélyek beszerzését követően parkolás-gátló oszlopokat helyez ki az Irinyi utcát és a Műegyetem rakpartot összekötő köríves útszakasz mindkét oldalára, hogy a járművek ne tudjanak felállni a járdára. Ez a gyalogosokat is védi, mivel a járda szabaddá válik. A lezárt területről kiszoruló autósok éjjel lehetőséget kapnak a Műegyetem Rakpart külső sávjában a parkolásra. A Rió üzemeltetője megfelelő engedélyek birtokában parkolót alakított ki.

A Közterületek tisztasága

Naponta reggel 6 órától az önkormányzat saját cége, az Újbuda Prizma Kht takarítja ki az Irinyi József utcát, a Karinthy Frigyes utat, az Egry József utcát, a Bogdánfy utat. A napi takarítás költségét a két szórakozóhely viseli. Újabb 20 szemétgyűjtőt helyeztetünk ki az eddigi 82 mellé, a hiányzókat pótoljuk.

A téren a két szórakozóhely személyzete naponta reggel 8 óráig takarítja a járdákat, és közvetlen környezetüket, a parkot és a közeli emlékművet.

A BKV Petőfi híd budai hídfői és Budafoki úti megállóit az FKF zRt. naponta takarítja.

Zajterhelés

Forrást biztosítunk a társasházaknak ahhoz, hogy a lakóközösségek maguk is ellenőrizhessék, és nyomon követhessék a zajszintet.

A hét végétől éjjel-nappal lehet bejelentést tenni az ingyenesen hívható zöld számunkon, a 06-80-UJBUDA, azaz a 06-80-852-832-es telefonszám 2-es menüpontján.
Forrás: Újbuda Önkormányzata
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását