2024. március 29. - Auguszta

Őrizetbe vették Kadhafi egyik fiát Genfben

A svájci rendőrség őrizetbe vette Hannibal Kadhafit, Moammer Kadhafi líbiai elnök 32 éves fiát, aki ellen egy genfi szálloda személyzetének tagjai tettek feljelentést durva magatartása miatt: a férfi már két éjszakát őrizetben töltött - jelentette csütört
2008. július 17. csütörtök 19:10 - Hírextra
Hannibal a líbiai legfőbb vezető negyedik gyermeke. Ügyvédje az ATS svájci hírügynökség értesülése azt kérte a bíróságtól, hogy ügyfelét 100 000 svájci frank (14 millió forint) kaució ellenében bocsássák szabadon, a döntés még a nap folyamán megszülethet.

Az ötcsillagos Président Wilson hotel két alkalmazottja, egy tunéziai és egy marokkói, orvosi bizonyítvánnyal támasztotta alá azt az állítását, hogy a líbiai vezető fia és annak várandós, a kilencedik hónapban lévő felesége megverte őket, a sérülések csak nyolc napon túl gyógyulnak be - Hannibal Kadhafi és felesége tagadják a vádat.

A svájci külügyminisztérium csütörtökön délután nem kommentálta az esetet, amely felveti a kérdést: jár-e a mentelmi jog a legfőbb líbiai vezető fiának, s hogy mi lesz az olajjal, ugyanis Svájcnak éppen Tripoli a legfőbb szállítója.

Hannibalnak nem a mostani az első vitája a hatóságokkal külföldön: 2004-ben 140 kilométeres sebességgel száguldott végig a Champs Elysées-n, 2005-ben a rendőrségnek kellett közbelépnie, amikor két nagy párizsi hotelben párjára támadt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását