2024. április 25. - Márk

Nemzetközi Fotóművészeti Fesztivál

Tizenhét hazai és külföldi fotóművész több mint 600 felvételét láthatja péntektől a III. Ménes-patak Menti Nemzetközi Fotóművészeti Fesztiválon a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban a közönség.
2008. július 17. csütörtök 18:42 - Hírextra
Mint azt Majcher Tamás, a Nógrád megyei intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a fesztiválon reprezentatív válogatás látható a szécsényi születésű Ács Irén fotóriporter életművéből, amelynek darabjai a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében találhatók.

Andrej Bán szlovák fotográfus a Mai Szlovákia című összeállítás bizarr képeivel mutatkozik be, Olasz Tamás Indiában készített képeivel, Szabó Zoltán fotográfus pedig tibeti anyagával vesz részt a rendezvényen.

A program egyik kiemelkedő jelentőségű tárlatát a közép- és kelet-európai, román, szlovák, magyar, lengyel, bolgár és cseh fotósok közös anyaga szolgáltatja.

A fesztivál díszvendége Észtország lesz. Bemutatják az Ausztráliában élő Henri van Noordenburg fotóművész "Történetek otthonról" című kiállítását, Ly Lestenberg "Estonia" című anyagát, Herkki Eric Meila a mindennapi életet és kapcsolatokat ábrázoló fotóit, valamint Peter Sirge "Szférikus terek" című, lenyűgöző méretű képeit.

A múzeum és a Ménes-patak Egyesület által közösen szervezett fesztivál kiállításai augusztus 31-ig látogathatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását