2024. május 3. - Tímea, Irma

Bajnai nem politikai alapon választ minisztereket

Bajnai Gordon - az elterjedt hírekre reagálva - az MSZP frakcióülésén közölte: a miniszterek kinevezésénél az SZDSZ nem kaphat vétójogot, mint ahogy a fontos tárcák esetében nem kaphat a szocialista frakció sem - értesült az MTI csütörtök este.
2009. április 2. csütörtök 21:31 - HírExtra
"A személyi döntések nem tűnhetnek politikai mutyinak, hatalomtechnikai trükknek" - idézték az MTI-nek nyilatkozók Bajnai Gordon ülésen elhangzott szavait.

A miniszterelnök-jelölt a szocialista képviselőcsoport csütörtök délutáni ülésén azzal indokolta az írásos szerződés szükségességét, hogy az üzenet lehet a magyar polgároknak és a piacoknak, továbbá a bizonytalanság ellen hat. Ezt arra reagálva mondta, hogy többen sérelmesnek tartották, hogy így kér garanciát a támogatásra.

Az MTI úgy tudja, a frakcióülésen senki nem jelezte, hogy nem írná alá a dokumentumot, de a képviselők közül többen is javasoltak kiegészítéseket, illetve volt, aki hiányolta belőle például az adóra, áfára vonatkozó elképzeléseket.

A távirati iroda információi szerint Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes például készített egy anyagot az aggályairól, amelyet szétosztott a frakcióülésen, de az ő hozzászólása is annak előrebocsátásával kezdődött, hogy aláírja a nyilatkozatot.

Az MTI úgy tudja, a frakcióülésen egy képviselői elszólás kapcsán Bajnai Gordon úgy fogalmazott: " 1 év, 1 kormány, 1 forint", mire figyelmeztették, hogy már nincs is ilyen pénzérme, a legkisebb az ötforintos. Erre úgy felelt: akkor öthavonta veszi fel a miniszterelnöki fizetését - mondták résztvevők az MTI-nek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását