2024. április 25. - Márk

Szálltak az evezők, repültek a sárkányok

Óriási érdeklődés kísérte a hétvégi T-Mobile Vízi Szabadidős Fesztivált, Sukorón. Több ezren látogattak el a rendezvényre és próbálták ki a legújabb vízi alkalmatosságokat, jónéhányan ültek be a sárkányhajó legénységének soraiba és pergő dobszó mellett ev
2008. július 16. szerda 20:10 - Hírextra
Mintha az égiek is összefogtak volna: a hosszúra nyúlt esős, szeles napok után végre kisütött a nap szombaton, a T-Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál résztvevőinek kedvéért. Már a délelőtti órákban is óriási érdeklődés kísérte a pontgyűjtő versenyeket: vízre szálltak a családok, hogy a közeli nádasban megtalálják az eldugott tárgyakat, az eszkimó-indián versenyben pedig a gyerekek mérték össze erejüket, ügyességüket, kitartásukat és vízi jártasságukat. Sokan éltek a lehetőséggel, hogy kipróbálják a legújabb vízi járműveket, még a néha-néha feltámadó szél sem vette el a kedvüket azoknak, akik életükben először ültek csónakba, kenuba és ragadtak evezőlapátot. Fergeteges taps és drukkolás kísérte a partról a kora délután startoló céges sárkányhajó versenyszám döntőjét, amelynek végén a tizenegy induló közül, a MOL csapata érdemelte ki a megtisztelő első címet.

A legkisebbek légvárakban játszhattak, míg szüleik éppen versenyeztek, a bátrabbak kipróbálhatták a falmászás technikáját, s ha minderre ráuntak, várta őket a Reki sátor kreatív sarka, ahol lerajzolhatták aznapi élményeiket, apró hajókat barkácsolhattak, színezhettek vagy éppen őket színezte az arcfestő.

Elkészült az Ország Kenulapátja is, amelynek felületét apró gyerekkezek csiszolták finomra. Mindannyiuk neve, valamint a pekingi olimpiára induló magyar kenuválogatott tagjainak aláírása is felkerül az evezőre, amelyet karácsonykor jótékony célra árvereznek el a rendezők.

A pontgyűjtő játékok megérdemelt jutalmát, az ajándékokat 2655 résztvevő vehette át a feladatok teljesítése után. Egy remekül sikerült nap után az est Fergeteg partyval ért véget az idei nyár legnagyobb vízi szabadidő fesztiválján, Sukorón.
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását