2024. április 29. - Péter

Jövő csütörtökön meglesznek a felvételi ponthatárok

Jövő csütörtökön - július 24-én - késő este elsőként a www.felvi.hu-n teszik közzé az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, azok pedig, akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak erre, a vonalhúzás estéjé
2008. július 16. szerda 15:55 - Hírextra
A hivatalos ponthatárok elsőként - még július 24-én, csütörtökön késő este - a www.felvi.hu-n jelennek meg, a regisztrált felvételizők pedig a személyes oldalukon ("Az én felvim" elnevezésű felületen) névre szólóan is meg fogják találni a jelentkezéseikhez tartozó ponthatárokat. Akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal engedélyt adtak erre, azok a vonalhúzás estéjén SMS-ben is értesítést kapnak.

A ponthatár-megállapítást követően az Oktatási Hivatal, illetve - felvétel esetén - az illetékes felsőoktatási intézmény a jelentkezőket levélben is értesíti - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A ponthatárok megállapítását követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek besorolási döntést küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, mennyi ott a ponthatár, és besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Egyazon felvételi eljárásban a jelentkező csak egy helyre sorolható be. A felvételről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos információkkal az az egyetem, főiskola küldi meg, ahova besorolást nyert a jelentkező.
A ponthatárok megállapításáig hátralévő időben a jelentkezők a www.felvi.hu weboldalon lévő személyes oldalukon megtekinthetik részpontszámaikat (pl. tanulmányi, érettségi és többletpontokat), illetve az azokból jelentkezésenként kiszámolt - a felvételiző számára legkedvezőbb - felvételi összpontszámot. A július 10-ig beküldött dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik, így a pontszámok még folyamatosan változhatnak, amit érdemes figyelemmel kísérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását