2024. május 2. - Zsigmond

A Széll Kálmán Terv a Jobbik szemében

A Jobbik szerint a kormány első egy évét értékelő keddi Gazdasági fordulat konferencia értelme az volt, hogy azon Magyarország leggazdagabb embere kimondta: a Széll Kálmán Terv (SZKT) egy megszorítócsomag.
2011. június 1. szerda 11:18 - HírExtra
A Jobbik szerint a kormány első egy évét értékelő keddi Gazdasági fordulat konferencia értelme az volt, hogy azon Magyarország leggazdagabb embere kimondta: a Széll Kálmán Terv (SZKT) egy megszorítócsomag - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Demján szava

Volner János emlékeztetett rá, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az SZKT bemutatásakor "kíméletlenül végrehajtandó reformcsomagról" beszélt, kedden azonban Demján Sándor, a VOSZ elnöke, aki Magyarország leggazdagabb embere, már "markáns és radikális megszorításokat hozó csomagnak" nevezte az SZKT-t.

"Ész nélkül" nem megy

A Jobbik emellett azt javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy "legalább a saját kormányai cselekedeteit gondolja át és az alapján fogalmazza meg az évértékelő beszédét." Volner János szerint ugyanis furcsa, hogy a kormányfő kedden arról beszélt: Magyarországot sokan irigylik, amiért levált az IMF köldökzsinórjáról, holott néhány nappal korábban maga Orbán Viktor jelentette be, hogy az állam az IMF-hitelből vásárolja vissza a MOL részvényeit orosz kézből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását