2024. április 27. - Zita

Anyósország vagyunk Erdélynek

Ma Magyarország nem anyaországa, hanem anyósországa az erdélyi magyarságnak; folytonos a határon átnyúló vita, perlekedés - állapította meg Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának elnöke Tusnádfürdőn.
2008. július 16. szerda 19:55 - Hírextra
A politikus szerint mind Magyarországon, mind Erdélyben újszerű kép mutatkozik a politikában. Magyarország úgy készül az európai parlamenti és előrehozott országgyűlési választásokra, hogy az oligarchikus és autokrata politikai irányhoz közelített.

Megjegyezte: az európai parlamenti választásnak biztos, az előrehozott országgyűlésinek még bizonytalan a megszervezése.

Az erdélyi magyarság újabb választásokra készül: ősszel parlamenti, 2009-ben pedig európai parlamenti képviselőket választanak. Németh Zsolt úgy vélte, az erdélyi magyarságnak e kihívások előtt új egységet kell felmutatnia.

Sajnálatosnak tartotta, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetői nem kívántak élni a szabadegyetem által kínált párbeszéd lehetőségével. Arra utalt, hogy Markó Béla RMDSZ elnök nem fogadta el a javaslatot, hogy Tőkés Lászlóval Tusnádfürdőn egyeztessen a két pártra oszlott erdélyi magyarság őszi parlamenti választásokon való részvételéről.

Az idő egyébként nem kedvez az idei tusnádfürdői táborozásnak. Amint Tusnádfürdő tíz napja beiktatott vállalkozóból lett polgármestere megjegyezte, jó vállalkozás lenne most gumicsizmákat és esőköpenyeket árulni a tábor területén.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását