2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Vihar utáni helyreállítások

A helyreállításon dolgoznak a Borsod megyei Bogácson, ahol hétfőn házakat rongált meg, fákat és villanyoszlopokat döntött ki a vihar.
2008. július 15. kedd 13:00 - Hírextra
Emberfeletti segítséget nyújtottak és nyújtanak a katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és az áramszolgáltató munkatársai, a helyi lakosok és vállalkozók - mondta a település polgármestere kedden az MTI-nek.

Verhóczki Sándor hozzátette: háromszáznál több lakás sérült meg a viharban, van olyan ház, ahol 20-30 ezer forintos kár keletkezett, de akad olyan is, amelyben milliós.

Arról is beszámolt, hogy a helyreállítási munkák javában tartanak, de pénzügyi segítséget eddig nem kaptak. A kár nagyságát még becsülni sem tudják, jelenleg az önkormányzat testületi tagjai járják végig az érintett otthonokat, hogy felmérjék, hol, mi ment tönkre.

A vis maior alaphoz magántulajdonokban keletkezett károk miatt nem fordulhatnak, a közintézmények pedig kevésbé sérültek.

A biztosító társaságok szakértői is jelen vannak, ám a károsultak többsége nem rendelkezik biztosítással.

Az önkormányzat képviselő-testülete gyorssegély kiosztásáról döntött még hétfő este; ezt az összeget mindenki megkapja, akit kár ért, annak nagyságától függetlenül - közölte a polgármester.

A dél-borsodi Bogácson fákat csavart ki, házak tetőszerkezetét rongálta meg és villanyoszlopokat döntött ki a viharos erejű szél hétfőn kora délután; a viharban ketten könnyebben megsérültek. Csaknem száz embernek kellett elhagynia az otthonát éjszakára, többségük a helyi iskolában, tantermekben és a tornacsarnokban kapott szállást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását