2024. április 26. - Ervin

Regejáró Misztrál Fesztivál

A Duna-kanyar egyik legrangosabb nyári kulturális rendezvényeként a hét végén ismét lesz Regejáró Misztrál Fesztivál Nagymaroson, ahol a közönség - a technika jóvoltából a halláskárosultak is - 3 nap alatt 20 zenekar koncertjét élvezhetik.
2008. július 15. kedd 15:25 - Hírextra
Elmondta, hogy hetedik alkalommal rendezik meg a "különleges megmozdulást", ahol a zene és a magvas gondolatok egyszerre "ejthetik bűvöletbe" a publikumot. Itt ugyanis neves költők verseinek megzenésített változatait adják elő az e műfajban rangot szerzett művészek.

Ferenczi György és a Rackajam együttes blues dallamokra Petőfi ismert sorait adja elő, de fellép a Tolcsvay Trió, a csaknem négy évtizede zenélő Kaláka, a pécsi Szélkiáltó együttes, és természetesen a Misztrál is. A bandák 5 helyszínen egymást váltva dzsessz, rock, népzenei és világzenei stílusokban adják elő egyebek között Balassi Bálint, József Attila, Tandori Dezső, Pilinszky János és Ady Endre verseit - tette hozzá.

A technika jóvoltából most első alkalommal a halláskárosultak is élvezhetik az előadásokat. Egy jelerősítő berendezés közbeiktatásával a hallókészülékek felerősítik a dallamokat, a versek szövegeit pedig jeltolmácsok közvetítik a pénteken kezdődő zenefolyamon.

Esténként táncház mozgatja meg a közönséget, szombaton dalversenyt rendeznek, vasárnap gyermekprogramok teszik vonzóbbá a rendezvényt.
Az előrejelzések szerint a tavalyihoz hasonlóan az idén is legalább háromezren vesznek részt a koncerteken - jegyezte meg Török Máté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását