2024. április 29. - Péter

Olimpia előtt napfogyatkozás

Egy héttel a pekingi olimpia megnyitása előtt, augusztus elsején teljes napfogyatkozás borítja sötétségbe a Föld területének jelentős részét, így Kínát is - jelezte az "égi mechanikával" foglalkozó párizsi intézet (IMCCE) kedden kiadott közleményében.
2008. július 15. kedd 17:05 - Hírextra
A napfogyatkozás teljes lesz egy olyan vonalon, amely Kanada északkeleti részénél kezdődik, majd áthalad Grönland északnyugati területein, a befagyott sarki tengeren, érinti az oroszországi Arhangelszk városát, és mielőtt Kínában véget érne, elsötétíti Szibéria északi és Mongólia keleti részét - olvasható a www.imcce.fr honlapon.

Más térségekben a jelenség majdnem észrevehetetlen lesz, Franciaországban például alig 6 százalékos lesz a sötétedés.

A francia szakértők már most felhívták az emberek figyelmét arra, hogy óvják szemük világát, különösen pedig a gyermekekre vigyázzanak, mert a napfogyatkozás megfelelő védelem nélküli megfigyelése kisebb szivárványhártya-károsodást, vagy akár a látás végleges elvesztését okozhatja.
A napfogyatkozás után egy héttel nyílik meg a pekingi olimpia, de augusztus 8-át választotta házasságkötése napjául nagyon sok kínai pár is, mert a három nyolcast tartalmazó (08-08-08) dátum a néphit szerint szerencsét hoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását