2024. május 18. - Erik, Alexandra

Reménykeltő a Nobel-békedíj

Az Európai Bizottság pénteken reménykeltőnek nevezte, hogy az idei Nobel-békedíjat a klímaváltozás elleni fellépés élharcosai kapták. Jose Manuel Barroso, a Bizottság elnöke gratulált a két díjazottnak, Al Gore egykori amerikai alelnöknek és az ENSZ Klíma
2007. október 12. péntek 13:59 - Hírextra
Az Európai Bizottság elnöke aláhúzta, hogy a díjazottak "tevékenysége az egész világon bevitte a köztudatba a klímaváltozás megelőzésének fontosságát".

Barroso reményének adott hangot, hogy a Nobel-békedíj hatására mindenki bátrabban fog fellépni a klímaváltozás megelőzése érdekében.

A norvég Nobel-bizottság pénteken ítélte oda az idei békedíjat Al Gore egykori amerikai alelnöknek és az ENSz 3 ezer vezető tudósból álló Klímaváltozási Kormányközi Szakértői Testületének.

Al Gore korábban Oscar-díjat nyert a klímaváltozásról szóló dokumentumfilmjével. Az ENSZ Klímaváltozási Kormányközi Szakértői Testületének idei jelentése felhívta a figyelmet, hogy a klímaváltozást első sorban az emberi tevékenység okozza, és a globális felmelegedés megakadályozására a következő 25 év kulcsfontosságú lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását