2024. június 23. - Zoltán

Csokievésért az űrbe

A torkossága juttatja az űrbe Mathilde-ot: a 32 éves francia légikisasszony imádja az egyik ismert csokoládégyár ropogós finomságát, amelynek bevezető kampányakor a cég űrutazást ígért valamelyik szerencsés vevőnek - jelentette kedden a Le parisien című f
2008. július 15. kedd 17:00 - Hírextra
A merész sportokat - mint a vitorlázás, az ejtőernyőzés és a mélytengeri búvárkodás - amúgy is kedvelő utaskísérő hölgy 2010-ben repülhet az űrbe. Az addigra kereskedelmi kiaknázásra kerülő XP repülőgépen 100 kilométer magasra emelkedik majd és öt percig élvezheti a súlytalanság semmihez sem fogható állapotát, méghozzá az általa kiválasztott partnerrel, történetesen a férjével együtt.

A Nestlé cég Kit Kat Break Ultime nevű édességét júniusban vásárolta meg Mathilde, de szokásától eltérően nem a repülőgépen, hanem odahaza fogyasztotta el. Ez azért fontos, mert csak két órával később jutott eszébe a hirdetés, miszerint akár űrutazást is lehet nyerni vele. Mivel odahaza volt, még sikerült előkotornia az eldobott csomagolást, amelyen kaparós szám rejtette a lehetőséget.
Amikor az internetre táplálta a kódszámot, látta ugyan a képernyőn megjelenő, magasba szálló rakétát, s a feliratot arról, hogy ő a nyertes, ám arra gondolt, hogy valamiféle szimulátorra ülhet majd fel - mondta el a párizsi újságnak, és elutazott kubai nyaralására. Csak onnan visszatérve találta meg a Nestlé értesítését, hogy valóban az űrbe juthat.

A világcég egyébként, mint Cédric Lacroix, a cég illetékese elárulta a lapnak, maga is "türelmetlenül várta, hogy a cédulát valaki beküldje", mivel így az első olyan európai központú vállalat címével dicsekedhet, amely űrutazást tesz lehetővé egy általa szervezett sorsjáték keretében.
Mathilde és férje 2010-ben két és fél órás utazást tesz majd az XP-n, ebből öt percig lesznek a súlytalanság állapotában. Feltéve persze, hogy megfelelő eredményt hoznak a kötelező orvosi vizsgálatok és sikerrel végzik el a felszállás előtti négynapos űrhajós képzést a Rocketplane vállalat Oklahoma Cityben működő székhelyén.
A csokiszelettel nyert kétfős utazás értéke különben 147 ezer eurónak felel meg (34 millió forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását