2024. április 27. - Zita

400 helyre mentek a tűzoltók

Országszerte négyszáz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői viharkárok miatt, mintegy száz embert kellett kitelepíteni, három embernek orvosi segítségre volt szüksége - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvi
2008. július 15. kedd 09:12 - Hírextra
A legfrissebb összesítés szerint összesen négyszáz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt. A legtöbb bejelentés Pest megyéből érkezett, ide 135 esetben vonultak a tűzoltók. A legnagyobb pusztítást a dél-borsodi Bogácson és térségében okozta a szél és az eső - mondta Szentes György.

Bogácson a vihar összesen 250 házat rongált meg, többnyire a tetőszerkezeteket tette tönkre. A viharos szél villanyoszlopokat, fákat csavart ki, emiatt az áramellátás is akadozott - tette hozzá.
A károk miatt Bogácsról mintegy nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát. Őket a helyi iskola tornatermében szállásolták el. A Bogácstól néhány kilométerre lévő Sályon pedig 15 embert kellett kitelepíteni a vihar miatt - mondta a helyettes szóvivő.

Összes három ember szorult orvosi ellátásra a viharban. Egyiküket egy megvadult kutya sebzett meg; egy másik férfinak a bordái törtek el; a harmadik esetben pedig egy idős ember lett rosszul - tette hozzá Szentes György.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedden továbbra is számítani kell záporokra, zivatarokra, a szél azonban már nem lesz olyan erős, mint hétfőn. A legerősebb széllökések azonban még így is meghaladhatják a 60 km/órát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását