2024. április 25. - Márk

Gyorsegély Edelénynek

Harmincmillió forint gyorssegélyt utal a Borsod megyei Edelényben keletkezett viharkárok rendezésére az önkormányzati minisztérium - mondta a település polgármestere kedden az MTI-nek. Molnár Oszkár (Fidesz) közölte: a gyorssegély összegéről és utalásáról
2008. július 15. kedd 20:40 - Hírextra
A polgármester hozzátette: egy hete fordult segítségért a tárcához, és miután az önkormányzat megküldte a részletes kárfelmérést, azonnal intézkedtek.
A miniszter azt is jelezte, hogy részletes felhasználási útmutatót is mellékelni fognak. Minden bizonnyal pénzt közvetlenül kézhez egyetlen károsult sem fog kapni, az önkormányzat koordinálja majd a helyreállítási munkálatokat - fejtette ki Molnár Oszkár.

Arról is beszámolt, hogy a július 7-én pusztító vihar okozta károk listáját hétfőn küldték el az önkormányzati miniszternek, aki már közvetlenül az időjárás okozta károk után ígérte, ha megkapja az összesítést, gyorssegély kiutalásáról intézkedik, majd előterjesztést készít a kormány számára.
Az elkészült dokumentáció szerint az önkormányzati tulajdonú épületekben (31 ingatlan: intézmények, közösségi épületek, lakások) csaknem tízmillió forintos kár keletkezett. Azokban a magántulajdonú ingatlanokban (225 épület), amelyeknek tulajdonosai jelezték a polgármesteri hivatalban az igényüket, mintegy 43 millió forint kár esett.

A polgármester ugyanakkor jelezte a miniszternek azt is, hogy továbbra is folyamatosan érkeznek hozzájuk bejelentések.
Gyenesei István miniszter hétfőn még azt közölte: nem érkezett meg az Önkormányzati Minisztériumhoz Edelény polgármesterének arra irányuló támogatási igénye, hogy a tárca segítsen a múlt heti viharkárok enyhítésében. Molnár Oszkár, a település fideszes polgármestere az MTI-vel ugyanakkor azt közölte: a vihart követő napon -, miután a minisztérium szakállamtitkárával telefonon eredménytelenül egyeztetett - e-mailben, faxon és levélben is eljuttatta a kormányhoz a segítségkérést, s hamarosan megküldi a tárcának a kárfelmérés adatait is.

Az önkormányzati miniszter egy kérdésre válaszolva beszélt az ügyről a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón, cáfolva azt a sajtóhírt, hogy már döntés született volna az edelényi igény elutasításáról. "Nem született ilyen döntés" - mondta, hozzátéve: telefonon beszélt Edelény polgármesterével, és megegyeztek abban, hogy a településen felmérik a károkat, és eljuttatják a minisztériumhoz az ezzel kapcsolatos igényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását