2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lendvai: A jobboldalnak nem Gyurcsánnyal van baja

Lendvai Ildikó szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a jobboldalnak nem Gyurcsány Ferenccel van baja, sokkal inkább a baloldal létezésével; erről az MSZP elnöke a Népszavának adott interjúban beszélt.
2009. április 11. szombat 08:32 - HírExtra
"Hazugság volt, hogy Gyurcsánnyal van bajuk. Velünk van a bajuk, a baloldallal. Az a baj, hogy létezünk. Hogy nem egy a tábor és egy a zászló" - fogalmazott Lendvai Ildikó a lap szombati számában megjelent interjúban.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy amit az utóbbi években ezer decibellel kiabáltak az emberek fülébe, hogy +Gyurcsány a hibás, a baloldaliakkal tulajdonképpen nincs is akkora bajunk+, az egyszerűen nem igaz" - mondta a politikus, aki szerint ez volt a magyar közélet nagy hazugsága, nem az öszödi beszéd.

Kijelentette: a hazugságok mögül most kiviláglott az igazság, hiszen "minden kormánnyal baj van, amelynek élén nem a Fidesz áll. Minden emberrel baj van, aki nem a Fideszre szavaz". Hozzátette: morális vitának hazudták, ami mindig is hatalmi harc volt.
A miniszterelnök-jelölés folyamatával kapcsolatban Lendvai Ildikó úgy vélekedett, ez mélyebb bajt mutatott, mint a kapkodás.

"Ez a hét azért lett a demokrácia szégyene, mert Európa közepén egy demokratikusan működő országban nemzeti sporttá válhatott a miniszterelnök-riogatás, ijesztgetés, fenyegetés, megalázás, a lelki terror sokféle eszköze" - fogalmazott.

Lendvai Ildikó saját parlamenti jövőjével kapcsolatban - kérdésre válaszolva - azt mondta: bár a jövőben frakcióvezetőként nem, de parlamenti képviselőként vesz részt a vitákban, s így vehet részt a munkában. Erre példaként Dávid Ibolya és Fodor Gábor gyakorlatát említette, amit - mint mondta - követendőnek tekint.
Kijelentette: kifejezetten károsnak tartja, ha egy pártelnök - mint a Fideszé - szimbolikusan azt üzeni, hogy a parlament nem fontos neki és nem ott kívánja elmondani a gondolatait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását