2024. március 29. - Auguszta

John Woo újra meghódította az ázsiai közönséget

"Gondoltam, hogy rendben lesz, de arra nem számítottam, hogy ennyire" - örvendezett John Woo hongkongi filmrendező, aki hosszú hollywoodi kitérő után a hét végén Ázsia-szerte bemutatott Red Cliff (Chi bi) című kínai történelmi filmjével szép sikert aratot
2008. július 15. kedd 20:31 - Hírextra
A Red Cliff (Vörös szikla) Kína egyik sorsdöntő történelmi tengeri ütközetét ábrázolja a harmadik századból. Az eposz a térségben kivételesnek számító szuperköltségvetésből, több mint 70 millió dollárból (több mint 10 milliárd forint) készült a helyi sztárok színe-virágát, többek között Tony Leungot és Takeshi Kaneshirót felvonultatva.

Kínában vasárnapig 108 millió jüant (2,3 milliárd forint) fizettek a jegyekért a Red Cliff nézői. Ez nemcsak sikeres nyitányt jelent, hanem egyúttal rekordot is: a forgalmazó szerint Kínában soha ilyen hamar - négy nap alatt - nem lépte át egy film bevétele a százmillió jüanos bevételt. (A korábbi rekordot öt nappal a Transformers tartotta.)

A produkció a kínai mozikkal egyidejűleg debütált Tajvanon, Hongkongban, Szingapúrban és Dél-Koreában is. A teljes hét végi bevétel összesen 26 millió dollárra (3,7 milliárd forint) rúgott. A nézetségi toplistán olyan amerikai vetélytársakat utasított maga mögé Woo filmje, mint a Hancock című szuperhősparódia és a Kung Fu Panda című nagy sikerű animációs film.

Terrence Chang producer elárulta, hogy már csak azért sem izgult túlságosan, mert a világszerte megkötött forgalmazási szerződésekben garantált minimum bevételből is visszajött volna a film borsos ára.

Woo utoljára 1992-ben forgatott Kínában. A Fegyverek istene után az amerikai filmpiacon is kipróbálta magát és az ott töltött 16 év alatt olyan akciófilmek kötődtek a nevéhez, mint az Ál/arc vagy a Mission: Impossible 2.
A hazatért rendező jelenleg a kétrészes Red Cliff Ázsián kívüli piacra szánt egyrészes változatán és az eposz folytatásán dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását