2024. április 29. - Péter

Csökkent a halálos balesetek száma

Ötödével kevesebb súlyos sérüléssel és harmadával kevesebb halálos áldozattal járó baleset történt az idei első félévben Zala megyében - derül ki a megyei rendőr-főkapitányság által készített összesítésből kedden.
2008. július 15. kedd 18:09 - Hírextra
A tavalyi első félévben 285 balesetben több mint 400-an sérültek meg, 2008 első hat hónapjában azonban 244-re csökkent a balesetek és 315-re a sérültek száma. A statisztikák szerint tíz halálos közúti tragédia történt idén, harmadával kevesebb, mint az ezt megelőző évben - részletezte Csizmazia Péter sajtóreferens az adatokat.

Zala megyében a legtöbb balesetet személygépkocsi-vezetők okozták, 148 esetben voltak felelősek az ütközésekért. A tehergépkocsi-vezetők 28, a kerékpárosok 25, a motorkerékpárosok pedig 13 esetben voltak előidézői baleseteknek.

A tragédiák leggyakoribb oka továbbra is a sebesség helytelen megválasztása, amelyet sorrendben az elsőbbségadás elmulasztása, a haladás és a menetirány-változtatás szabályainak megszegése követett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását