2024. május 6. - Ivett, Frida

Kiállítás nyílik a Holdudvarba

"Kérünk téged, csábíts el minket" címmel Carola Schmidt osztrák képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán a margitszigeti Holdudvar Galériában, ahol csütörtökön és pénteken képregénynapok várják az érdeklődőket - közölte a kiállítóhely az MTI-vel.
2008. július 15. kedd 18:05 - Hírextra
Carola Schmidt július 29-ig nyitva tartó kiállításának címét a tárlaton is látható rövidfilmje adta. Az Ali Kaaffal és Stine Marie Jacobsennel közösen készített "Kérünk téged, csábíts el minket" tulajdonképpen fantasztikus utazás egy fiatal nő elméjében, aki a viktoriánus erkölcsök és a jelenkori életstílus között vívódik.

A szürreális helyzeteket felvonultató mozgókép mellett a tárlaton a látogatók megtekinthetik a művész egy videóját és számos fotóját is. A kiállítás társrendezője a Lada Project Galéria, mely megalakulása óta segíti a budapesti és a berlini kortárs művészeti élet alkotóinak egymásra találását.

A Holdudvar Galéria csütörtökön és pénteken képregénynapoknak ad otthont, a programban a műfaj klasszikusairól szóló előadások és beszélgetések mellett filmvetítés és koncert is szerepel.
Csütörtökön Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének elnöke az Arkham Elmegyógyintézet című új Batman-kötetet mutatja be, majd Birkás Péter és Rusznyák Csaba kritikusokkal beszélget a Batman-figura magyarországi előéletéről és fogadtatásáról.

Pénteken Korcsmáros Gábor, a Képes Kiadó vezetője tart előadást a klasszikus Piszkos Fred-képregény felújításáról. Este 8 órától a Magyar Képregény Akadémia több grafikusa - köztük Lanczinger Mátyás, a "Mátyás, a király" pályázat egyik nyertese - képregényfiguraként örökíti meg a vállalkozó szellemű, közismert vendégeket, csütörtökön Helyey Lászlót és Réz Andrást, pénteken Karafiáth Orsolyát és Pataki Zitát.

Délután 6 órától mindkét nap képregényvásárt tartanak, csütörtökön animációs filmeket vetítenek, pénteken pedig a Rieger Attila Jazz Trió műsora zárja a programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását