2023. május 28. - Emil, Csanád

Miénk itt a tér

Első alkalommal rendeznek Tér-Film-Zene Fesztivált Szombathelyen; július 18. és 20. között naponta délután öt órától este tizenegyig családi-, zenés, tánc-, játék-, valamint némafilmekkel várják a közönséget a város központjában.
2008. július 11. péntek 07:15 - Hírextra
"Az elmúlt öt év budapesti Tér-Film-Zene Fesztiváljainak sikerén felbátorodva, hagyományteremtő szándékkal hívunk mindenkit Szombathely főterére egy különleges hangulatú ingyenes szabadtéri filmvetítésre" - mondta Mayer Rudolf, az Agóra Savaria Filmszínház igazgatója, a fesztivál főszervezője az MTI-nek csütörtökön.

Kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a magyar filmek népszerűsítésére, bemutatják például a Panelvacsora című alkotást Koltai Róberttel és Pogány Judittal a főszerepben, valamint Alföldi Róbert rendezését, a Nyugalom című filmet.

Kora délután magyar rajzfilmek, késő este pedig - a főtér lakóinak nyugalmára is gondolva - némafilmek peregnek a vásznon, zongorakísérettel.
A nézők komfortérzetét nappal is jól látható óriáskivetítő, mobil nézőtér, vendéglátó pavilonok és szociális helyiségek teszik teljessé.

Budapest és a sorozatba első alkalommal bekapcsolódó Szombathely mellett idén Győrött és Debrecenben lesznek Tér-Film-Zene programok. Pécsett és Szegeden viszont az idén nem tartják meg a szabadtéri fesztivált.
Forrás: kulturpart.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását