2024. április 25. - Márk

Ragályi Elemér filmje Kairóban

Ragályi Elemér Nincs kegyelem című rendezése meghívást kapott a kedden kezdődő Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. Az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustráján összesen négy magyar filmet vetítenek - tájékoztatta a Magyar Filmu
2007. november 23. péntek 16:50 - Hírextra

A 2006-ban készült Nincs kegyelem című alkotás, amelyet Kairóban láthat először a külföldi közönség, a fesztivál rangos fődíjáért, az Arany Piramisért száll versenybe - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

A megrázó film egy megtörtént esetet dolgoz fel, Pusoma Dénesét, akit ártatlanul ítéltek el egy gyilkosságért, s közel két és fél évet töltött börtönben, mire fény derült a valódi gyilkos személyére. Szabadulása után kártérítési pert indított a magyar állam ellen. Élethelyzetének kilátástalansága miatt azonban perének végkifejletét nem várta meg, öngyilkosságot követett el.

A Tivoli Filmprodukció és az Objektív Filmstúdió közös alkotásának nemzetközi premierjén Kairóban jelen lesz Ragályi Elemér rendező és Szekeres Dénes, film egyik producere - írta közleményében Papp Csaba Zoltán.

A 31. alkalommal megrendezendő filmes seregszemlén műsorra tűzik Sándor Pál Noé bárkája című rendezését, valamint Herendi Gábor Lora és Rohonyi Gábor Konyec című filmjét is.

A kairói fesztivál 11 tagú nemzetközi zsűrijének munkájában részt vesz Enyedi Ildikó filmrendező is. A versenybizottság elnöke idén Nicolas Roeg brit filmrendező-operatőr lesz, a fesztivál tiszteletbeli elnöke pedig a legendás egyiptomi származású színész, Omar Sharif.

A kairói seregszemle a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített, játékfilmes versennyel egybekötött filmfesztivál. A-kategóriás minősítéssel bír például a cannes-i vagy a berlini seregszemle is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását