2024. április 29. - Péter

Ha péntek, akkor szerelem

Ma van július 11-e, Nóra, Lili és Péntek napját ünnepeljük. Ez utóbbit felköszönthetjük pontosan hét nap múlva újra. A hét utolsó munkanapja tekintélyes inspirációt jelent a zenében, és azt se felejtsük el, hogy ez Vénusz napja, aki nem más, mint a szerel
2008. július 11. péntek 14:09 - paulson
Ugye nem izgat minket, ha szomorú a hétfő, a kedd szürke, és a szerda úgyszintén, a csütörtökkel ne is törődjünk, hisz itt a péntek, és szerelmes vagyok. És most nem hirtelen vallomásról van szó, hanem a Cure együttes daláról.

Jutka hajat mos pénteken, ezt a Kispál és a Borz jóvoltából tudjuk. A Kaukázus pedig hónapok óta a „Szabad péntek/szabad szombat/Szabad szerelmeskedni/ Szabad Szalai Évával az édenkertbe’ almát szedni sorokkal lök minket a hétvégébe. De egyszerűen arra is lehet gondolni, hogy „Itt a péntek/És az most itt a lényeg/Hogy bulizzunk egy jót”, Hatóságilag Tilos. Mármint nem a szórakozás, hanem ez utóbbi sorok elkövetői.

Magyar pénteki kalandozásunk után térjünk vissza a Cure-hoz! Az angol rockzenekar 1976-ben alakult, első albumuk 3 évvel később jelent meg Three Imaginary Boys címmel. Zenéjükre rengeteg címkét akasztottak a kategorizálni vágyók a postpunktól a gothic rockon át a new wave-n át, az alternatív rockig. Ebben a kérdésben maximálisan Robert Smith énekessel értünk egyet, aki annyit mondott, hogy „Cure zenét” játszanak, akármit is jelentsen ez.

Bár hangos sikerük a nyolcvanas évekre tehető, a banda mai napig aktív. A péntek kapcsán felidézett zenekar épp a sokak által balszerencsésnek minősített 13-as számnál tart albumok tekintetében. Az együttes tagjai nem babonásak, a nagylemezt szeptember 13-án jelentetik meg, és a beharangozó dalokat minden hónap 13-án. Így napokon belül újabb Cure számnak örülhetnek a rajongók. Mi maradunk a nosztalgiázás terén, és ha már annyit beszéltünk a péntekről, és a „Friday, I’m in love”-ról, akkor most mindenki legnagyobb örömére, és a kiszámíthatóság égisze alatt, megnézhetitek a Lovecats című dal videóklipjét.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását