2024. május 3. - Tímea, Irma

30 tanfolyam, 800 pedagógus

Harminc tanfolyamon mintegy 800 pedagógus vesz részt az idei Bolyai Nyári Akadémián, amelynek hivatalos megnyitóját hétfőn rendezik.
2008. július 11. péntek 14:09 - Hírextra
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medence legnagyobb pedagógus-továbbképző fórumaként számon tartott rendezvénysorozatot.

Lászlófy Pál, az RMPSZ elnöke a távirati irodának elmondta: bár a korábbi évekhez képest az idén kevesebben érdeklődtek a tanfolyamok iránt, az akadémia még mindig a legtöbb magyar pedagógust mozgósító rendezvény a Kárpát-medencében.

Az érdeklődés hanyatlását egyrészt az évközi továbbképzők számának emelkedésével magyarázta, másrészt pedig azzal, hogy kisebb az igény a természettudományok és az alapfokú számítógép-kezelői ismeretek iránt.

Ezek helyett viszont egyre többen érdeklődnek az alkalmazott számítástechnika, a módszertani képzések, valamint a népzene és néptánc oktatása iránt - mondta Lászlófy hozzáfűzve, hogy esetenként háromszoros túljelentkezést is jegyeztek.

A magyar kormány 15,4 millió forinttal támogatta az idei rendezvényt, három tanfolyam költségeit pedig a román kormány fedezi.

A Bolyai Nyári Akadémia tanfolyamainak zöme hétfőn kezdődik, és egyszerre zajlanak több erdélyi helyszínen. Az idei nyitóelőadást Nanszákné dr. Cserfalvi Ilona, a debreceni Református Kollégium rektorhelyettese tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását