2024. április 25. - Márk

Kaláka 29. alkalommal

Idén 29. alkalommal rendezik meg Miskolcon és a Diósgyőri várban a Kaláka Fesztivált, amelyre a világ szinte minden tájáról érkeznek fellépő művészek - mondta az MTI-nek Rosta Katalin szervező a fesztivál nyitónapján, csütörtökön.
2008. július 10. csütörtök 13:46 - Hírextra
A hagyományoknak megfelelően idén is a Városháza udvarán tartják az ingyenes nyitókoncertet, a rendezvény többi napján pedig elsősorban a Diósgyőri várba, illetve az Európa Házba várják az érdeklődőket, ahol Gryllus Ábris grafikus munkáiból nyílik kiállítás - ismertette a részleteket a szervező.

Hozzátette: a Kaláka, amely Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkfesztiválja, vasárnapig tart. Érkeznek muzsikusok Franciaországból, Spanyolországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kubából és Angliából, emellett Erdélyből egy autentikus zenét játszó parasztbanda, Szlovákiából egy verséneklő zenekar, valamint egy világzenét játszó berlini együttes, amelynek német, ausztrál, orosz, amerikai és magyar tagjai vannak.

Beszámolt arról, hogy természetesen lesznek hazai vendégek is, így például - a névadó Kaláka együttes mellett - Lovasi András, Ferenczy György vagy épp a Misztrál együttes és Bognár Szilvi. De itt lesz az idén 32 éves, magyar népzenét játszó Tilinkó, a cigány folk képviselője, a Karaván Família, a régi zenét kedvelőknek pedig a Musica Historica együttes zenél majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását