2024. május 5. - Györgyi

Gurmai Zita tiltakozott

Július 10-én az Európai Parlament strasbourgi épületébe látogatott Nicolas Sarkozy, a Francia Köztársaság elnöke. Az újonnan csatlakozott 12 európai uniós országból egyedül Gurmai Zita magyar EP képviselő, az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnök
2008. július 10. csütörtök 13:49 - Hírextra
A képviselő asszony az európai migrációs politikáról, a nők és gyermekek helyzetéről, valamint a kiegyensúlyozott fejlődésről fejtette ki véleményét.

"Pozitív fejlemény, hogy 350 ezer új óvodai hely létesül Franciaországban. Ennek ellentmondó intézkedés azonban a 65 órás munkahét bevezetése - amit Sarkozy is szorgalmaz - , mivel még az óvodákkal együtt is megoldhatatlan feladat lenne így a nők számára feleségnek és anyának maradni. "- fejtette ki felszólalásában Gurmai Zita.

A képviselő asszony szerint a nőket sokszor még a szakszervezetek sem védik, mert nem tagok, ezért is fontos végiggondolni, érdemes-e a munkaidő emelésével még nehezebbé tenni helyzetüket.

Számunkra a gazdaság kiegyensúlyozott fejlődése azt is jelenti, hogy a munkavállalóink és szolgáltatóink az európai szabályoknak megfelelően dolgozhassanak az unió bármely tagországában.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását