2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sólyom leült Gyurcsánnyal

Megkezdődött Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök találkozója hétfőn délután a Sándor-palotában, a találkozó napirendjén a kialakult gazdasági helyzet szerepel.
2009. január 26. hétfő 16:05 - Hírextra
A találkozóra a miniszterelnököt elkísérte Veres János pénzügyminiszter, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter is.
A megbeszélést a miniszterelnök kezdeményezte az államfőnél. Gyurcsány Ferenc a gazdasági helyzetről és a lehetséges kormányzati intézkedések irányáról kívánja tájékoztatni Sólyom Lászlót.

Az államfő és a kormányfő 2005. július 29-én találkozott egymással először négyszemközt, melynek során mindketten megerősítették, hogy a nemzet szolgálatát és felemelkedését tekintik legfőbb feladatuknak.

Majd egy hónappal később, 2005 augusztusának végén a magyar gazdaság helyzetéről folytatott eszmecserét munkamegbeszélés keretében a Sándor-palotában Sólyom László és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

2005 októberében a miniszterelnök a magyar külpolitikáról, annak prioritásairól tájékoztatta az államfőt.

Egy hónappal később, november végén, a miniszterelnök azért járt a Sándor-palotában, hogy tájékoztassa az államfőt, miszerint a Pécs melletti Nagy-Tubes-hegyre javasolja telepíteni az eredetileg a Zengőre tervezett új NATO-radart a kormány.

Sólyom László 2006. január 31-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Kosáry Domokos akadémikust együtt fogadta a Sándor-palotában, ahol áttekintették az 1956-os forradalom és szabadságharc jubileumi évfordulója hazai és nemzetközi megünneplésének előkészületeit.
Majd 2006. május közepén Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rövid megbeszélést folytatott az Országgyűlés alakuló ülésének szünetében, a találkozón, a tájékoztatás szerint, aktuális kérdésekről esett szó. Ezután augusztus közepén találkoztak újra, mikor is az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójáról egyeztetett a köztársasági elnök és a miniszterelnök.

A következő évben, 2007 októberében, Sólyom László a miniszterelnökkel a hétpontos, a közélet megtisztítását célzó tervről tárgyalt.2008. április 9-én Sólyom László a kialakult koalíciós válságról tárgyalt a miniszterelnökkel, majd november közepén a miniszterelnökkel együtt Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét is fogadta a Sándor-palotában, hogy a Magyarország és Szlovákia közötti feszültség enyhítéséről tárgyaljanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását