2024. május 4. - Mónika, Flórián

Öbölátúszás

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Balaton Masters Team szervezésében szombaton kerül sor a Balatonfüred és Tihany közötti hagyományos öbölátúszásra., amelyre 4500 indulót várnak.
2008. július 9. szerda 13:22 - Hírextra
Az országos úszóbajnoksággal párhuzamosan zajló szabadidősport-eseményen a hagyományoknak megfelelően vízbe szállnak a legjobb magyar hosszútávúszók is, így az olimpiai induló Gercsák Csaba, aki edzésként teljesíti a távot.

A Keleti pályaudvaron állomásozó étkezőkocsiban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a MÁV-Start Zrt. névadóként először támogatja a rangos eseményt.

A szponzorálással a vállalat a célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát vasúti utazásra, amellyel a legkevésbé szennyező módon lehet elérni a sporteseményeket. A MÁV 50 százalékos alkalmi kedvezményt biztosít az öbölátúszás résztvevőinek.

Németh Zsolt főszervező hangsúlyozta, hogy 1992-ben rendezték meg először az eseményt, s bár azóta sokszor fenyegette őket szél, szélcsend vagy rossz idő, egyetlenegyszer maradt el csak a viadal, illetve fedett térben úszták le a 3,5 km-es távot.

Gercsák, aki éppen a pekingi olimpián ünnepli majd 20. születésnapját, elmondta, pályafutása egyik csúcspontjának tartja, hogy ott lehet a játékok 25 fős mezőnyében. A pályát ismeri, hiszen a kvalifikációt is éppen ott szerezte meg. A szombati eseményre 4-4500 résztvevőt várnak, s valamennyien ajándékpólóval térhetnek haza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását