2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiesett Szávay

Az első helyen kiemelt Szávay Ágnes nagy meglepetésre két szettben kikapott a szlovén Andreja Klepactól a Római Teniszakadémián zajló, 175 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.
2008. július 9. szerda 18:42 - Hírextra
Az első szett nem a világranglistán 14. helyezett magyar játékos - és a közönség - várakozásai szerint alakult, a rangsorban 135. rivális ugyanis meglepően magabiztosan játszott, kihasználta Szávay bizonytalankodásait és 33 perc alatt előnyhöz jutott. A hazai kedvencnek - aki az első körben erőnyerő volt - a folytatásban sem sikerült semmi, pontatlanul játszott, Klepac pedig nem hibázott és ismét 3:1-re, majd 4:2-re elhúzott. A szépítés még összejött a 19 éves magyarnak, 5:3-nál azonban elvesztette az adogatását, így máris búcsúzott.

"Nem volt egyszerű mérkőzés. Tudom, hogy nagyon sokan kijöttek szurkolni nekem és sokan csak álmodhatnak ilyen körülményekről, de ezáltal nagy nyomás is nehezedett rám, s ezzel most nem sikerült megküzdenem. Az olimpiáig még két versenyen indulok, s bár elvem, hogy mindig csak a következő feladatra koncentrálok, már nagyom várom a pekingi játékokat, ahol remélem, egyéniben és párosban is jól fogok szerepelni" - nyilatkozta a viadalt közvetítő SportTV-nek Szávay.

Egyesben így két magyar maradt versenyben: Marosi Katalin és Arn Gréta is nyolcaddöntős, ők csütörtökön folytatják szereplésüket.

Párosban Marosi - a brazil Marina Tavares oldalán - elvesztette első mérkőzését, az ukrán Veronika Kapsajjal szereplő Nagy Kyra azonban kétszer is nyert, így már elődöntős.

Eredmények:
egyes:
nyolcaddöntő:
-------------
Klepac (szlovén)-Szávay (1.) 6:2, 6:3
Cornet (francia, 2.)-Rybarikova (szlovák) 6:2, 6:2
Grönefeld (német)-Safarova (cseh, 5.) 6:1, 6:4
Sprem (horvát)-Obziler (izraeli) 6:2, 6:1
páros:
1. forduló (a 8 közé jutásért):
-------------------------------
Nagy, Kapsaj (magyar, ukrán)-Kondratyeva, Lefevre (orosz, francia, 4.) 6:4, 4:6, 10-8 - szuper tiebreak
Jevtimova, Kochanova (bolgár, szlovák)-Marosi, Tavares (magyar, brazil) 2:6, 6:1, 10-8 - szuper tiebreak
negyeddöntő:
Nagy, Kapsaj-Grönefeld, Senoglu (német, török) 6:4, 1:6, 12-10 - szuper tiebreak
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását