2024. április 29. - Péter

Nem lesz olcsóbb

Egyelőre nem terveznek ármódosítást az erősödő forint miatt az autókereskedők - mondta el az InfoRádiónak a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. Gablini Gábor hangsúlyozta, hogy a magyarországi árak még mindig a legalacsonyabbak között
2008. július 9. szerda 14:56 - Hírextra
Az autógyártók és -importőrök inkább hosszabb távon veszik figyelembe a forint árfolyamát. "Úgy gondolom, hogy a forint erősödésének időszaka még nem elég hosszú ahhoz, hogy átárazzuk a kínálatot" - mondta az InfoRádiónak a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.

Gablini Gábor kifejtette: folyamatosan vizsgálják az árfolyamváltozást. Az év elején még az volt a probléma, hogy jelentősen gyengült a forint. Akkor sem reagáltak erre azonnal, így most is ki kell várniuk azt az időszakot, amíg kellő biztonsággal meg lehet jövendölni legalább egy féléves folyamatot.

Inkább a tendenciákat figyelik az autógyártók - jelentette ki Gablini Gábor -, és ha több hónapon keresztül azt látják, hogy gyengül vagy erősödik a forint, akkor korrigálják az árakat.

El kell oszlatni azt a tévhitet, hogy Magyarországon magasak a kis- és középkategóriás autók árai - fogalmazott az elnök. Éppen ellenkezőleg, Európában a legalacsonyabb árakat kínáló országok közé tartozunk - mondta -, így aztán nem éri meg külföldön autót venni.

Gablini Gábor arra is kitért, hogy a prémium kategóriában már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Itt eddig is mozgolódott a vásárlók egy része - nem véletlen, hogy szlovák, román és lichteinsteini rendszámú autók is egyre gyakrabban tűnnek föl a magyar utakon.

De ez is csak azért olcsóbb, mert nem kell megfizetni érte a magyarországi terheket, járulékokat. Ezt a jelenséget amúgy a VPOP is figyelemmel követi - zárta szavait a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását