2024. május 5. - Györgyi

Feljelenti Gyurcsány Ferencet a Civil Jogász Bizottság

Feljelenti a Civil Jogász Bizottság Gyurcsány Ferencet a 2006 szeptemberi és októberi események miatt - jelentette be a szervezet elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen a feljelentés szövegét is ismertette.
2008. március 13. csütörtök 14:51 - Hírextra

Völgyesi Miklós közölte: a miniszterelnököt "gyülekezési szabadság megsértésének bűntette és sok ember életét veszélyeztető emberölés bűntette kísérlete bűnrészesként elkövetésének magalapozott gyanúja" miatt jelentik fel.

Az elnök azt mondta, hogy eljött a "civil számonkérés" napja, amit felülről kell kezdeni, ezért jelentik fel elsőként Gyurcsány Ferencet. Új hatalmi ág van kibontakozóban, a civil szervezeteké - hangsúlyozta.
Völgyesi Miklós szerint a feljelentésben szereplő cselekmények miatt Gyurcsány Ferencnek "meg kell fontolnia" a lemondását.

A feljelentésben a gyülekezési szabadság megsértését azzal indokolják, hogy Gyurcsány Ferenc tehető felelőssé azért, hogy a Fidesz október 23-i ünnepsége után a rendőrség "összekeverte" a békésen tüntetőket a radikális magatartást tanúsítókkal, s az ezt követő akciók "véres és brutális végrehajtásért" is.

A sok ember életét veszélyeztető emberölés bűntettének kísérletében szerintük Gyurcsány Ferenc azért vonható felelősségre, mert a rendőrség olyan eszközöket vetett be a tömegoszlatások során, amelyek az emberi élet kioltására is alkalmasak lehetnek. Ezek közé sorolták a gumilövedékeket és a gázgránátokat is.

A Civil Jogász Bizottság 2007 februárjában készített jelentést a 2006 szeptemberében és októberében történtekről, ezen alapszik a feljelentés is. A Morvai-jelentésként elhíresült dokumentum akkor megállapította, hogy a "brutális" fellépésekért és az "önkényes letartóztatásokért" Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a felelős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ügyvéd
2008. március 16. 21:17
És így sokkal olcsóbb reklámot kapnak, mintha hivatalosan fizetnének érte.
ügyvéd
2008. március 16. 21:16
Ez az egész valójában a következőről szól:

1. Ügyészség visszaadja a feljelentést kiegészítésre. Beszélnek róluk...
2. Beadják a feljelentéskiegészítést. Beszélnek róluk.
3. Ügyészség elutasítja a beadványukat. Beszélnek róluk.
4. Fellebeznek. Beszélnek róluk
5. Elutasítják a fellebzést. Beszélnek róluk.
stb., stb.
Mégpedig több hónapon keresztül.....

Na, erről szól valójában ez az egész.
Gazdász
2008. március 16. 20:25
Cirkuszt és bohózatot csinálnak az országunkból!! Belépőjegyet nem kell venni, de mi fizetjük meg az árát! Kész röhej!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását