2024. május 2. - Zsigmond

Hegyalja Fesztivál

A Hegyalja Fesztivál vendégeinek jó része már sátrat vert Tokaj és Rakamaz határán, a Tisza kempingben, ahol javában várják a nulladik nap zenei produkcióit: így például a Vágtázó Csodaszarvas, a Besh O Drom, a Hobo Blues Band és mások szerdai koncertjeit
2008. július 9. szerda 12:45 - Hírextra
A Hegyalja Fesztivál idén sem éri be azzal, hogy kiváló zenékkel szórakoztassa a közönséget: a jó hegyaljai borok bemutatása mellett a fesztivál már hagyományosnak mondható környezettudatosságával is kitűnik a nyári vendégváró programok sorából - hívta fel a figyelmet Bukovinszky Béla.

A sokakat vonzó zenei programokról elmondta, hogy a külföldi fellépők közt ott lesz többek közt Juliette Lewis és a Licks, a The 69 Eyes, Phil Hartnoll, Future Prophecies, Caliban és a Katatonia.
 A hazai élvonalt többek közt a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, Quimby, a Zagar képviseli.
A kilenc színpadon összesen kétszáz produkció látható majd ezen a hosszú hétvégén a világörökség részeként jegyzett Tokaj tőszomszédságában, de lesznek filmvetítések, közönségtalálkozók, viták és pódiumbeszélgetések is.

 Ez utóbbiak helyszíne a Zöld Sátor lesz, ahol többek közt Katona Kálmánt, az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága elnökét, Illés Zoltán környezetpolitikust, Aradi Csaba nyugalmazott nemzetipark-igazgatót látják vendégül, s izgalmasnak ígérkezik Hujber Ottó vitája Takács Andrással a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű erőműről is.

Némi változás, hogy a korábban Pocolóként megismert és megszeretett programhelyszín Kalamoló néven él tovább. Mindkét elnevezés utal a helyi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folklórkincsre: míg a pocolás pihenést, lazulást jelent, addig a kalamolás kavarást, lendületes cselekvést.

Egy kis ízelítő a programból: embervadászat, nem létező tárgyak tárlata, filmvetítés a Mediawave archívumából, a szocialista képregény története, sztárdiskurzus Deák Bill Gyulával, Lovasival, Lecsóval, Péterffy Borival, a Quimby tagjaival, szalonnasütés és persze zene kifulladásig.

Két helyszín között érdemes útba ejteni a Civil Utcát, ahol egyesületek és alapítványok a környezetvédelem, a hagyományőrzés, a szex, a szerelem, a kultúra és a hit témáit hozzák közelebb a fesztivál vendégeihez - jegyezte meg a szervező, aki a fesztivál zöld értékek melletti kiállását kiemelve arra is kitért, hogy a felkészüléssel párhuzamosan zajlik a hegyaljások Zöld Vadművelet 2.0 elnevezésű akciója.

A Zöld Vadművelet során országszerte nagyszabású ültetőakciókat hajtanak végre a vállalkozó szellemű "gerillakertészek".

A már elvégzett munkák beszámolói a www.zoldvadmuvelet.hu/akciok.php URL-címen tekinthetők meg az interneten. A Zöld Vadművelet szinte az egész országot megmozgatta, de leginkább a főváros és Észak-Magyarország jeleskedett - vont mérleget a DeltaFest marketing vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását