2024. április 30. - Katalin, Kitti

Eltemették a másik pilótát is

Katonai tiszteletadás mellett eltemették a Fehérgyarmatnál lezuhant repülőgép másik pilótáját is; Janicsek András alezredest a kecskeméti köztemetőben helyezték végső nyugalomra szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
2008. július 9. szerda 19:55 - Hírextra
A kecskeméti sírkertben felravatalozott urnát az elhunyt rokonai, barátai, bajtársai, a város lakói, illetve a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetői vették körbe - olvasható a közleményben.
A búcsúztatáson részt vett Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Mikita János altábornagy, a vezérkari főnök helyettese és Palásti Ferenc dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője. A temetésen Pető István dandártábornok, a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka mondott búcsúbeszédet.

Fehérgyarmaton június 20-án zuhant le az L-39-es típusú Albatros kiképzőgép; két pilótája meghalt. A rendelkezésre álló adatok szerint a pilóták nem tervezett és rendkívül kockázatos manővert hajtottak végre a géppel.

A szerencsétlenséget követően Sólyom László államfő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvétét fejezte ki a pilóták családjának. Szekeres Imre honvédelmi miniszter megszakította szlovéniai tárgyalásait, hogy a baleset helyszínére utazzon. Lázár János (Fidesz), az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke táviratban fejezte ki együttérzését a két pilóta családjának.

A másik pilótát, Ignácz Zoltán főhadnagyot múlt szerdán, szintén katonai tiszteletadással helyezték örök nyugalomra, a rozsályi temetőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását