2024. április 28. - Valéria

Az MSZP nem szavazza meg

Az MSZP nem támogatja a Fidesz áremelkedés elleni kezdeményezésének tárgysorozatba vételét - mondta Tukacs István, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista tagja szerdán Budapesten újságíróknak.
2008. július 9. szerda 15:58 - Hírextra
Ez az egyszeri beavatkozás nem fog kezelni semmit, a hatása eltűnik, a kereskedők "lenyelik" az általános forgalmi adó csökkentését - közölte a kormánypárti politikus, miután a bizottság tárgyalta az előterjesztést.

A távhő árával kapcsolatban Tukacs István elmondta: szeptembertől mindenkinek alanyi jogon járna támogatás azzal a feltétellel, hogy a mérhetőséget és a szabályozhatóságot megteremti, valamint szorgalmazzák a panelprogram felgyorsítását is. Hozzátette: az élelmiszerek esetében az Európai Unióval közösen cselekednének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. július 9. 17:08
Egy hazugság anatómiája:

A fidesz áfacsökkentési kezdeményezésére a következő nyilvános válaszok születtek:

1.) Veres János pénzügyminiszter: alig van bevétel növekedés az áremelkedésekből, az áfa csökkentés viszont 320 milliárd hiányt okoznának, különben meg az EU szabályok egyébként se engedik az áfa csökkenést.
2.) Veres János pénzügyminiszter másnap: az igaz, hogy áfa csökkentésre általában van lehetőségaz EU-ban, azonban az egyes termékcsoportoknak azonos áfa kulcs alá kell tartoznia. Azt tiltja az EU, hogy az élelmiszerek egy része a 20%-os áfa kulcs alá essen, az alapvető élelmiszerek meg az 5 %-os áfa kulcs alá.
3.) Kovács László az EU adóügyi biztosa másnap: Az EU-ban semmi akadálya nincs annak, hogy az alapvető élelmiszerek a többi élelmiszer áfájától eltérően, alacsonyabb áfával adózzanak. Olyannyira nincs, hogy az EU 16 tagországában ez az alkalmazott gyakorlat. (Kovács László, az a Kovács László. Az MSZP egykori elnöke...)
4.) Veres János pénzügyminiszter másnap: Kovács László egy még nem hatályos EU szabályozásra hivatkozik (-a szeme se rebben, hogy akkor a 16 tagállam...-), és azt mondja 225 milliárd forint kieséssel járna. Hogy miért nem 320 milliárd? Mert elfelejtette, hogy 2 napja mit hazudott. Majd újságírói kérdésre, hogy ezek szerint az EU adóügyi biztosa nem ismeri az EU adószabályait, azt válaszolta: igen....
5.) Veres János pénzügyminiszter: valóban lehetőség lenne az áfa kulcsok csökkentésére, valóban, akár egy külön, kedvező áfakulcs bevezetésére az alapvető élelmiszerekre, de ezt nem akarjuk.....!
Oszt jónapot.
5.) Tukacs Akárki ma: lásd, fentebb..

Csak tudnám, ki a lóhere ez a Tukacs !
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását