2024. április 25. - Márk

EFOTT-ra hangolva

Az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) mottója után a Csak szabadon nevet kapta a július 15-i nulladik nappal kezdődő, július 20-ig tartó dunaújvárosi fesztivál beléptetőhídja; az átkelőt szerdán avatták fel.
2008. július 9. szerda 16:02 - Hírextra
A 80 tonna teherbírású, 26 tonnás, korábban a tiszai árvizeknél használt, bérelt híd ideiglenesen szolgál csak az EFOTT-on, a találkozó után elbontják.

Az ifjúsági fesztiválnak otthont adó Szalki-szigeten már befejezéshez közelednek az előkészítő munkálatok.

Végeztek a negyven zuhanyozó felállításával, működik a tábor teljes területét és a színpadi hangosítást árammal ellátó ideiglenes transzformátorállomás, s rövidesen kész a 260 köbméternyi homok felhasználásával kialakított strandröplabdapálya.

A következő napokban már csak az árusítóhelyek áruval való feltöltése, a nagyszínpad felállítása, s a kisebb táborszépítési munkálatok vannak hátra.

A szervezők mintegy 50-60 ezer fiatalt várnak a fesztiválra, ahol nyolc helyszínen csaknem kétszáz fellépő gondoskodik majd a táborozók jó hangulatáról. Mivel az idei fesztivál a sport jegyében szerveződött, sokféle sport-és fitneszprogram is várja a fiatalokat - mondta el Pazaurek Piroska sajtófőnök.

Az efottozók sátort verhetnek a szigeten, de kényelmes, összkomfortos szállásokat is bérelhetnek "baráti áron" a dunaújvárosi közép- és főiskolai kollégiumokban.

A városból ingyen utazhatnak a találkozó helyszínére a fesztiválbuszokon, s mivel a sziget öble nem alkalmas a fürdésre, térítésmentesen használhatják a városi uszodát.

A fesztivál nulladik napján hajó indul Budapestről a Szalki-szigetre, ahol lehorgonyoz majd, s koncertek helyszíne lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását