2024. április 19. - Emma

Pöspöki látogatás

Megkezdte egy hónapos lelkipásztori látogatását az ausztráliai magyarok körében Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori szolgálatának ellátásával megbízott esztergom–budapesti segédpüspök - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferen
2008. július 8. kedd 17:39 - Hírextra
Cserháti Ferenc kedden tanácskozik Philip Wilson adelaide-i érsekkel, majd a melbourne-i magyarok körében folytatja lelkipásztori látogatását. Ezután Sydneybe utazik, ahol jövő keddtől részt vesz a hatnapos ifjúsági világtalálkozón és meglátogatja az ott élő magyarokat.

A közlemény szerint a püspök múlt hétvégén érkezett az ausztráliai Adelaide-be, ahol ünnepélyes főpapi szentmisét tartott a Regnum Marianum-templomban.

Cserháti Ferenc szentbeszédében a keresztény hit megtartására, valamint Szent István király keresztény és magyar szellemi örökségének ápolására buzdított.

A püspök a vasárnapi szentmise keretében külön áldást adott Melegh Krisztinának, aki az itteni magyar fiatalokat képviseli a sydney-i ifjúsági világtalálkozón.

 A szentmisét követő összejövetelen Horváth László, a helyi magyarok lelkésze is részt vett, aki egyúttal az adelaide-i német közösség lelkipásztori gondozását végzi.

Az MKPK úgy határozott: az ausztráliai ifjúsági világtalálkozóval párhuzamosan - számos európai országhoz hasonlóan - Magyarországon nagyszabású ifjúsági találkozót rendez, amely tematikájában és felépítésében hasonlít majd a sydney-i rendezvényhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását