2024. március 29. - Auguszta

Hiába fellebbezett a verekedő ausztrál

Sikertelenül fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) olimpiai kizárása ellen az az ausztrál úszó, aki március végén egy éjszakai mulatóban súlyosan megsebesítette válogatottbeli társát.
2008. június 16. hétfő 12:56 - Hírextra

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság (AOC) elnöke és a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) után múlt héten az AOC testületileg is kizárta a pekingi keretből Nick D,Arcyt. Ügyében a CAS már két hete kimondta: a versenyző nem volt tekintettel az AOC etikai kódexére, és megszegte a tagsági feltételeket is.

Ugyanakkor arra utasította az AOC-t, hogy tárgyalja újra az ügyet, mert John Coates elnök egy személyben zárta ki az úszót, pedig ehhez csak a testületnek lett volna joga.

A 20 éves sportoló 200 méter pillangón harcolta ki a pekingi rajtjogot, s ezt megünnepelendő mulatott egy éjszakai szórakozóhelyen, ahol összekapott egy másik úszóval, a korábbi többszörös nemzetközösségi bajnok Simon Cowleyval. D,Arcy ütéseinek következtében Cowley orra, állkapcsa, szemüregcsontja és szájpadlása is eltörött.

Tettéért nem csupán az olimpiától való búcsúval lakol, felelnie kell a bíróság előtt is. Az úszó azt hozza fel mentségül, hogy csak önvédelmet gyakorolt, ugyanis Cowley támadott rá, másfelől pedig következetlenséggel vádolja az AOC-t, amely 2004-ben egy óvadék ellenében szabadlábon lévő bokszolót is elindított az athéni olimpián.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását