2024. április 19. - Emma

Tiltakozó Kisgazdák

A márciusban újjászervezett Független Kisgazdapárt a bajai Bereczki Máté kertészeti szakközépiskola előtt tiltakozott a vidéket súlyosan érintő kormány tervezet ellen a hétvégén.
2008. július 7. hétfő 10:41 - Hírextra
A márciusban újjáalakult Független Kisgazdapárt a bajai Bereczki Máté kertészeti szakközépiskola előtt tiltakozott a vidéket súlyosan érintő kormány tervezet ellen július 5-én.

Az agrárminisztérium tervei eredményeképpen felszámolnák az országban működő mezőgazdasági szakközépiskolákat, és 3 szakképző központba vonnák össze a jelenlegi 19 agrár intézmény tanárait és diákjait.

Nagy Sándor László, az FKGP elnöke szerint ez nyílt támadás az eddig jól működő mezőgazdasági középfokú oktatással szemben, és ellentétes azzal a törekvéssel, hogy a fiatal gazdálkodók kellő elméleti és gyakorlati tapasztalat megszerzése után átvehessék szüleiktől a családi gazdaságokat.

"Ha Európai színvonalú, modern, és versenyképes mezőgazdaságot akarunk, akkor egyértelmű, hogy a szakközépiskolákat nem bezárni kell, hanem éppen hogy kibővíteni."-jelentette ki az FKGP elnöke, aki maga is végzett mezőgazdasági technikumot Hódmezővásárhelyen.

Ha a tárca szándéka megvalósul, az országban jól működő szakiskolák vagyonának magánosításával visszafordíthatatlan károk keletkeznek a mezőgazdasági szakember-utánpótlás jövőjében.

A tiltakozó akció után a bács-kiskun megyei kisgazdák baráti beszélgetést szerveztek az újjászervezett Független Kisgazdapárt jelenéről és jövőjéről.

A március 29-én Szolnokon megkezdett újjászervezési programról és a párt jogi helyzetéről tájékoztatta Nagy Sándor László elnök a jelenlevőket és hitet tett arról, hogy a Független Kisgazdapárt önálló parlamenti erőként meg tudja valósítani agrárvidékfejlesztési programját.

Az FKGP elsődleges feladata a párt újjászervezése, melynek alapját a tettrekészség, a szolidaritás és a párt programjából is kitűnő szakértelem jelenti.

A találkozó házigazdája dr. Punczmann Tamás volt, azon részt vett dr. Túri Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke és dr. Vonza András volt agrárminiszter.

Nagy Sándor László hangoztatta, hogy az újjászerveződés befejezése után lesz csak értelme a Független Kisgazdapárt szövetségi politikája kialakításának.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását