2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem kellenek a kórházi széfek

Mégsem kötelező minden betegágy mellé széfet biztosítani - ma már így értelmezi az Egészségügyi Minisztérium a Horváth Ágnes korábbi tárcavezető idején született rendeletet; a kórházvezetők többsége azonban erről nem tud - írja a Magyar Nemzet.
2008. július 1. kedd 08:29 - Hírextra
A lap szerint meglepő válasz érkezett az Egészségügyi Minisztériumtól arra a kérdésükre: tervezik-e a módosítását vagy visszavonását annak a rendeletnek, amely szerint a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek minden betegágy mellé széfet kell biztosítaniuk. Mint a cikkben olvasható, a tárca szerint ez már ma sem kötelező.

Még áprilisban megváltoztatták az úgynevezett széf rendelet szövegét, amelyből kimaradt az "önálló" szó. Így a minisztérium mai álláspontja szerint a betegek értékeinek megőrzéséről az intézmények központilag gondoskodhatnak, anélkül, hogy valamennyi ágy mellé külön széfet szereltetnének fel - magyarázza a választ a lap.

Az ÁNTSZ-nél is így értelmezik a rendeletet, így a széf nélkül működő kórházaknak sem kell büntetéstől tartaniuk. Ugyanakkor a Magyar Nemzet által megkérdezett kórházvezetők mindegyike úgy tudja, hogy a hatályba lévő rendelet értelmében minden páciensnek biztosítaniuk kell a berendezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását