2024. április 28. - Valéria

Negyvenezren a Hősök terén

Megkezdődött a magyar szakszervezetek és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) közös tüntetése szombaton, a szervezők által 40 ezer fősre becsült tömeg a Hősök terén gyülekezik.
2011. április 9. szombat 13:24 - HírExtra
John Monks az ETUC főtitkára az MTI-nek elmondta: 22 európai ország 45 szakszervezete mintegy 5 ezer résztvevővel képviselteti magát, a magyar tüntetők száma pedig 35 ezerre tehető. A demonstrációt az európai gazdasági- és pénzügyminiszterek gödöllői csúcstalálkozójával egy időben tartják. A résztvevő szakszervezetek több munkahelyet és igazságos béreket követelnek.

A tömeg a tervek szerint fél kettőkor indul el az Andrássy úton az Oktogonra, ahol több beszéd is elhangzik majd: felszólal John Monks, az ETUC főtitkára, Borsik János az Autonómok, Kuti László az ÉSZT, Gaskó István a Liga, Pataky Péter az MSZOSZ, Palkovics Imre a Munkástanácsok és Varga László a SZEF elnöke, valamint több külföldi szakszervezeti vezető is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását