2024. május 14. - Bonifác

Sikeres a külpolitikánk az MSZP szerint

Az MSZP szerint sikeres volt a magyar külpolitika az elmúlt egy évben - mondta Szabó Vilmos, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának szocialista alelnöke hétfőn az MTI-nek.
2008. július 7. hétfő 12:57 - Hírextra
Az alapvető nemzeti érdekeket tudta Magyarország érvényesíteni. Kiszámítható és megbízható partnerként ismerik Magyarországot az Európai Unióban és a NATO-ban.

Elismerést váltott ki a szövetségesek körében például Magyarország afganisztáni szerepvállalása - tette hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt egy évben fontos, nemzeti érdekeket érintő külpolitikai kérdésekben sikerült konszenzusra jutnia a kormánypártoknak és az ellenzéknek, például az afganisztáni szerepvállalásban, vagy a lisszaboni szerződés ratifikálásában. Ugyanakkor sok esetben a Fidesz azt hangsúlyozta, hogy a magyar külpolitika nem sikeres - mondta a politikus.

Az MTI azon felvetésére, hogy néhány héttel ezelőtt Szent-Iványi István liberális EP-képviselő is kritizálta a magyar külpolitikát, Szabó Vilmos azt mondta: nem osztja politikustársa álláspontját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

liberal1
2008. július 7. 13:51
Valóban, kirobbanó siker. Miniszterelnökünk, szokása szerint, mondott egy nagy marhaságot a Nabuccóról, azóta, minden magyarázkodás ellenére, Amerikában hallani sem akarnak rólunk.
Szlovákiában ámokfutók kerültek kormányra, rossz velük a viszony. De a világot egy cseppet sem sikerült meggyőznünk arról, hogy nekünk van igazunk (bár nekünk van, de ez így aligaha siker). Kérdésem: ha ez sikeres küpolitika, akkor milyen lenne a sikertelen?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását