2024. április 20. - Tivadar

Áramfejlesztő táncparkett

Július 10-én avatják fel Londonban a Bar Suryában az első olyan táncparkettet, amelyen a táncolók lába áramfejlesztőket működtet.
2008. július 6. vasárnap 10:48 - Hírextra

Finanszírozója sir Andrew Charalambous milliomos, aki dr. Earth álnéven vezetője az ökológiailag fenntartható táncért munkálkodó Club4climate-nek.

A táncparkett, amelyet rugókra építettek, a táncos lábaktól rezegni kezd és ez a rezgés működteti a kristályokból álló generátorokat, amelyek képesek kis mennyiségű villamosenergiát termelni. Ezt az energiát újratölthető elemekbe gyűjtik és szétosztják a hálózatban. Az így nyert energia a terem áramszükségletének 60 százalékát biztosítja.

A nightclub azonban ezzel nem fejezi be a takarékosságot. Az ételeket is az italokat polikarbonát edényekben szolgálja fel és a mosdóban reciklált víz öblít. Sőt ingyenes belépést ígér mindazoknak, akik igazolni tudják, hogy gyalog, biciklivel, vagy tömegközlekedési eszközzel érkeztek. A biléta egyébként 13 euró.

"Nem szabad arrogánsnak lenni és azt gondolni, hogy egyedül meg tudjuk oldani a Föld minden problémáját. De egy kis erőfeszítést mindenki tehet" - nyilatkozta dr. Earth.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását