2024. április 19. - Emma

Erősödő Kína-ellenesség Washingtonban

A demokráciák amerikai vezetésű új szövetségét hirdette meg Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Kína ellen – jelentette a Magyar Békekör pénteken.
2020. július 24. péntek 11:38 - HírExtra

Az amerikai diplomácia vezetője azt mondta, hogy „ha a demokráciák nem változtatnak magukon, a kommunista Kína fog változtatni rajtuk”.

     
Nixon szülővárosának, a kaliforniai Yorba Linda egykori elnökről elnevezett könyvtárban elhangzott beszédében Pompeo értésre adta, hogy az Egyesült Államok kormánya Kínában látja az amerikai világuralomra leselkedő legnagyobb veszélyt. Az amerikai diplomácia vezetője Frankensteinhez hasonlította Kínát, és arra szólította fel a „szabadságszerető nemzeteket”, hogy fogjanak össze és kényszerítsék a Kínai Kommunista Pártot politikájának megváltoztatására.

Korunk küldetésének nevezte a szabadság megvédését a Kínai Kommunista Párttól.

Pompeo elismerte, hogy a NATO-ban nincs egyetértés Amerika Kínával kapcsolatos politikájában. „Hogyan akar az amerikai kormány egységfrontot teremteni Kína ellen, miközben zaklatja az Egyesült Államok szövetségeseit, semmibe vesz nemzetközi intézményeket, és saját gazdasági érdekeinek rendeli alá szövetségeseinek Kínához fűződő gazdasági érdekeit” – tette fel a kérdést Scott Kennedy, a washingtoni stratégiai és nemzetközi tanulmányok központjának vezetője.

Válaszul az amerikai kormány döntésére, hogy bezáratja Kína houstoni konzulátusát, Kína csütörtökön bezárta az Egyesült Államok csengtui konzulátusát. Csengtu a 81 millió lakosú Szecsuán tartomány fővárosa – jelezte a Békekör.

Forrás: Magyar Békekőr
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását