2024. május 8. - Mihály

Ökológiai design-kurzus

Az amerikai főiskolások egyre inkább bekapcsolódnak a globális felmelegedés káros hatásai elleni küzdelembe. Az ohiói Oberlin College három diákja indította el egy évvel ezelőtt a SEED mozgalmat (Student Experiment in Ecological Design - Diákkísérlet ökol
2008. július 5. szombat 15:31 - Hírextra
Lucas Brown, az egyik alapító, aki a La Repubblica című olasz napilapnak nyilatkozott, úgy vélekedett: nem hangolja le őket, ha nincsenek azonnal eredmények. "Az számít, hogy pozitív üzenetet küldjünk" - hangoztatta. Megpróbálnak ökológiailag fenntartható módon élni abban a reményben, hogy példájukat mások is követik.

Az Oberlin College, amely arról is híres, hogy nagy figyelmet fordít a szociális témákra - diákjai segítik a Katrina hurrikán kárvallottait és munkaközvetítéssel próbálkoznak New York South Bronx körzetében - 40 ezer dollárért felépített egy "zöld házat", amelybe a diákok is beleadták munkájukat. Ennek ötlete azután merült fel, hogy a három diák elvégzett egy ökológiai design-kurzust, ahol a globális felmelegedés elleni praktikus és hatékony házi megoldásokat keresték.

A "zöld házban" a diákok nem különálló szobáikban, hanem közös helyiségben tanulnak, az élelmet egy közös hűtőben tárolják, órát szereltek fel a fürdőszobában, hogy mindenki ellenőrizhesse, mennyi ideig folyatja a vizet és szabályozni tudják a fűtést is.

Távlati terveikben a megújítható energiák felhasználása, a kevésbé szennyező háztartási gépek működtetése is szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását