2024. május 4. - Mónika, Flórián

Decsi a nyolc közt van

Decsi Tamás a legjobb magyarként bejutott a nyolc közé a férfi kardozók egyéni versenyében a kijevi vívó Európa-bajnokság nyitónapján.
2008. július 5. szombat 15:54 - Hírextra
A számban mind az 56 résztvevőnek, még az olimpiai bajnok olasz Montanónak és az orosz Pozdnyakovnak is selejtezőt kellett vívnia. A félelmetes mezőnyben pástra lépett a 2004-es athéni olimpia első hat helyezettje, tehát szinte világbajnoki erősségű volt a társaság. A selejtezőkből a magyarok simán jutottak fel a főtáblára, a fiatal Szilágyi Áron például mind a hat kvalifikációs mérkőzését megnyerte.

A 32 között azonban alaposan megfogyatkozott a magyar létszám. Az athéni olimpián ezüstérmes Nemcsik Zsolt az ukrán Lukasenkótól kapott ki 15-13-ra. A pekingi szereplést elbukó rivális már 14-8-ra is vezetett, innen zárkózott fel Nemcsik egészen 14-13-ig. Ekkor azonban egy együttes találatot a francia mérkőzésvezető Lukasenko javára ítélt, s ezzel az ukrán vívó jutott a nyolcaddöntőbe. Később Lontay Balázs 15-7-re kapott ki a nyolc évvel ezelőtt, Sydneyben olimpiai bajnok román Covaliutól, majd Szilágyi Áront verte 15-13-ra az orosz Jakimenko.

Decsi Tamás első mérkőzésén 15-8-ra verte az olasz Pastorét. Ellenfele a mérkőzés vége felé kardjával a vezetőbírót fenyegette, ezért sárga, majd piros lapot kapott. A nyolcaddöntőben Decsi az ukrán Sturbabinnal találkozott, aki eleinte minden szempontból kiélvezte a hazai pálya előnyét, ám amikor riválisa gyorsított a tempón, már képtelen volt követni a végül 15-12-re diadalmaskodó magyar akcióit.

Eredmények, férfi kard:

a legjobb 16 közé jutásért:

Vlagyimir Lukasenko(ukrán)-Nemcsik Zsolt 15-13
Decsi Tamás-Gianpiero Pastore (olasz) 15-8
Mihail Covaliu (román)-Lontay Balázs 15-7
Alekszej Jakimenko (orosz)–Szilágyi Áron 15-13

nyolcaddöntő:

Decsi Tamás–Oleg Sturbabin (ukrán) 15-12
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását